Platon atacă: Între Sandu și Gavriliță s-a încins un conflict de zile mari. Guvernul va fi demis de președintă în curând???

Fugarul Platon, a lansat un atac către Maia Sandu și Guvernul Gavriliță, acuzând că a călcat cu cizma de prelată pe speranțele sale. Președinta o va demite pe Gavriliță pentru că nu face față funcției.

Încă la 5 august, imediat după votul acordat pentru Guvernul Gavriliță, am prezis demisia unor miniștri după jumătate de an, iar peste un an – și cea a premierului. Se pare însă că eram de o părere prea bună despre ei. Mereu vrei să găsești ceva bun, rațional, în om.

Dar, Maia Grigorievna, de comun cu echipa guvernamentală a celor câțiva semidocți, s-a primblat cu cizma de kirză (n.r. „prelată”) prin edenul speranțelor noastre. Deja doi miniștri vor să-și dea demisia.

Între Sandu și Gavriliță s-a încins un conflict de zile mari. Maia e deranjată de orice apariții publice ale premierului. S-a ajuns până-ntr-acolo că i s-a recomandat că iasă public cât mai puțin sau să nu iasă deloc.

Maia insistă ca solicitările FMI să fie îndeplinite cu exactitate, inclusiv reforma administrativă, iar Gavrilița se opune categoric. Chiar și în interiorul Guvernului dăinuie o atmosferă de neîncredere, mișmaș, certuri și învinuiri continue. Nu se întâmplă nimic, nu există niciun plan sau viziune, nimeni nu înțelege și nici nu știe nimic.

Toți sunt extrem de iritați de Spînu – un narcisist arogant și lipsit de scrupule. Toți cei din Guvern sunt convinși că tipul este complet comercial și, pur și simplu, face bani. Dar, fiind cea mai de încredere persoană a președintelui, întregul Guvern stă în poziția de contemplare inconștientă a perfecțiunilor sale imaginare.

Însăși Sandu a început a înțelege că va ruina totul și încearcă, demonstrativ, a se îndepărta de Guvern. La ziua de azi planul este următor: a atârna toți câinii de gâtul Guvernului, adoptând măsurile nepopulare dictate de FMI, iar în februarie de a-i trimite pe toți în demisie, învinuind de toate relele pe… Platon.

Nici nu vă imaginați ce idei ingenioase le vin în capul acestor idioți. Acum Sandu se va dedica în totalitate politicii externe, va face poze la diverse manifestații, arătând cât de „apreciată” este peste tot și câți bani a cerșit pentru țară. Dar iată, cu ce se ocupă Guvernul acolo, ea nici nu știe, nici împuterniciri nu are.

Mai pe scurt, acestor activiști le poți încredința doar paza grădinii: să sperie ciorile ca să nu fure porumbul și să nu ciugulească semințele.Totul merge, cu pași rapizi, spre o nouă „istorie de succes”, tristă și rușinoasă.

PS: Maia, să nu uiți niciciodată: tronul și eșafodul sunt mereu alături! A scris fugarul Platon, pe Facebook.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*