×

Poliția: Amenințările lansate pe Telegram la adresa instituțiilor de învățământ din Chișinău sunt false

Poliția: Amenințările lansate pe Telegram la adresa instituțiilor de învățământ din Chișinău sunt false

Chișinău, 8 decembrie 2023 – Poliția Națională a Republicii Moldova a transmis un comunicat în care condamnă răspândirea informațiilor false pe un canal de Telegram anonim, în care au fost plasate amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din capitală.

„În urma verificărilor efectuate, poliția a stabilit că informațiile distribuite pe acest canal sunt false. Fotografiile plasate pe acest canal, în care indivizii demonstrează arme și muniții, sunt vechi și au fost preluate de pe rețele de socializare”, se arată în comunicatul poliției.

Poliția califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate.

„Îndemnăm părinții și copiii să-și păstreze calmul și să nu se lase intimidați de aceste amenințări. Toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat toate măsurile corespunzătoare pentru a asigura siguranța cetățenilor”, se mai arată în comunicat.

Organele de drept întreprind toate acțiunile necesare pentru a elucida cine stă în spatele acestui canal și scopul exact al acestora.

„Vom lua toate măsurile legale împotriva persoanelor responsabile de răspândirea acestor informații false”, a declarat Ion Popescu, șeful Poliției Naționale a Republicii Moldova.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul