Premierii Poloniei, Cehiei, Slovaciei îl sfidează pe Putin și merg la Kiev să se întâlnească cu Zelesnky

Prim-miniștrii a trei țări Polonia, Cehia, Slovacia vor efectua astăzi o vizită de lucru la Kiev, astfel îl sfidează pe Vladimir Putin și arată comunității internaționale susținerea integritatea teritorială și lupta împotriva agresorului.

Premierul Republice Cehe, Petr Fiala: Împreună cu prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecky, vicepremierul Jaros ław Kaczy ński și prim-ministrul Sloveniei Janez Jan ša, mergem astăzi la Kyiv în calitate de reprezentanți ai Consiliului European pentru a-l întâlni pe președintele Zelensky și prim-ministrul Shmyhal.Această vizită este organizată în consultare cu președintele Consiliului European Charles Michel și cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

Scopul vizitei este de a exprima sprijinul fără echivoc al Uniunii Europene față de Ucraina și libertatea și independența acesteia. Totodată, vom prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina și cetățenii săi în timpul vizitei noastre.

Comunitatea internațională a fost, de asemenea, informată despre această vizită a organizațiilor internaționale, printre altele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*