Președinta Maia Sandu a declarat că guvernul încearcă să obțină un preț accesibil la gazul din Azerbaidjan

Președinta Maia Sandu a susținut o conferință de presă la care jurnaliștii de la mai multe instituții mass-media au putut adresa întrebări. Șefa statului a fost întrebată care sunt șansele să importăm gaze naturale din Azerbaidjan, răspunsul a fost că guvernul depune efort pentru a obține un preț bun pentru cetățenii Republicii Moldova.

Se discută de ceva timp, din câte înțeleg obiectul negocierilor în continuare îl face prețul. Deci prețul este subiectul care se discută, să vedem dacă guvernul va obține condiții acceptabile pnetru că în condițiile care pe piață prețuri atât de înalte este foarte este foarte greu să reușești să obții un preț accesibil pentru cetățenii noștri. A declarat Maia Sandu.

Republica Moldova încearcă să diversifice sursele de aprovizionare cu gaz și energie electrică, anul acesta se duc discuții cu guvernul din Azerbaijan pentru a găsi o modalitate de a importa gaz prin gazoductul Iași-Chișinău, care va fi conectat la rețeaua TAP.

Ministrul Andrei Spînu a avut mai multe întrevederi cu omologii săi azeri unde au discutat despre posibilitatea procurării gazelor naturale din Azerbaidjan la un preț accesibil prin rețeaua TAP. Viceministrul Energiei, Elnur Soltanov, viceministrul Economiei, Rovnag Abdullayev și agenți economice din Azerbaidjan interesați să investească în dezvoltarea energetică au vizitat Republica Moldova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*