Președinta Maia Sandu s-a îmbrăcat în stil european și a plecat la Bruxelles să susțină un discurs pentru obținerea statului

Președinta Maia Sandu s-a îmbrăcat în stil european și a plecat la Bruxelles să susțină un discurs în Parlamentul European pentru obținerea statului de candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Îmbrăcată într-un costum gri și o pereche de pantofi sport albi, cu rucsacul în spate, ca o adevărată președintă europeană a zburat în capitala Europei să convingă că toți cetățenii Republicii Moldova sunt cetățeni europeni și își merită locul în marea familie Europeană. Republica Moldova a depus pe 12 mai 2022, ce de-a doua parte a chestionarului completat, răspunsul va arăta o radiografie a instituțiile statului, legislației, justiției.

Sunt în drum spre Bruxelles unde voi avea, azi și mâine, întrevederi cu reprezentanți ai instituțiilor europene și ai statelor membre UE, și voi ține un discurs în plenul Parlamentului European. Voi promova agenda europeană a țării noastre și joi, la Paris, unde voi discuta cu Președintele Emmanuel Macron.În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulți oficiali europeni, pentru a obține sprijinul de care țara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea euro-integrării. Moldovenii merită un viitor prosper și pașnic, în țara lor, parte a familiei UE. A scris pe facebook, președinta Maia Sandu.

Maia Sandu este o persoană ferm convinsă că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, de la începutul carierei sale politice a promovat parcursul european, începând cu reformele din domeniul educației, apoi să lanseze în 2016 propriul partid politic care a ajuns la guvernare în 2019 pentru câteva luni de zile și în 2021 a câștigat majoritatea în parlament. În 2020 când a fost aleasă în funcția de președintă a statului, primele acțiuni ale sale au fost scoaterea din izolare politică și economică a Republicii Moldova, reușind să deblocheze asistența financiară europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*