Președinta Maia Sandu se află la Kiev: Republica Moldova este alături de poporul ucrainean

Președinta Maia Sandu se află astăzi la Kiev, la invitația Președintelui Volodymyr Zelenskyy. Aceasta și-a început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război de către armata rusă.

Maia Sandu: Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni deja, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict.

Republica Moldova este alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*