Președintele Maia Sandu îi încurajează pe Tinerii din Diaspora să Descopere Moldova în programul DOR: Explorare Culturală și Conexiuni Profunde
„Explorare și Redescoperire: 100 de Tineri Din Diasporă Participă cu Entuziasm în Programul DOR alături de preșdintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a Cunoaște Republica Moldova” Timp de zece zile pline de aventură și învățare, 100 de copii și tineri din diaspora sunt hotărâți să descopere rădăcinile lor în cadrul Programului DOR „Diasporă.Origini.Reveniri”. Cu dorința de a se conecta mai profund cu cultura țării natale sau a părinților, acești tineri curioși, din 20 de țări diferite, se reunesc în Republica Moldova. După trei ani de activități online din cauza pandemiei, programul revine la întâlniri fizice și aduce bucurie celor implicați. Pe parcursul acestei experiențe, tinerii vor explora istoria, limba, meșteșugurile și muzica țării, urmând să creeze amintiri durabile și să își consolideze identitatea. Organizatorii îi încurajează să redescopere frumusețea Moldovei și să se conecteze cu alți participanți, cu speranța că această experiență îi va inspira să-și considere țara de origine ca un viitor posibil.
Maia Sandu: I-am întâlnit astăzi pe cei 100 de copii și tineri care, timp de zece zile, vor cunoaște mai îndeaproape Republica Moldova prin Programul DOR „Diasporă.Origini.Reveniri”. Copiii sunt curioși să exploreze și să cunoască cultura țării în care s-au născut ei sau părinții lor – 87 dintre participanți sunt stabiliți cu familiile lor în 20 de țări, pe continente diferite.
În acest an, după trei ani de desfășurare a activităților în regim online, din cauza pandemiei de COVID-19, Programul DOR are loc cu prezență fizică, spre bucuria tinerilor. În aceste zile, copiii vor afla mai multe lucruri despre istoria țării, despre limba română și muzica populară, vor avea ateliere de gătit, de meșteșugărit și cioplit în lemn. De asemenea, vor cunoaște mai multe personalități de la noi și vor merge în excursii.
I-am îndemnat pe participanți ca, în aceste zile petrecute în Tabăra DOR, să descopere locurile frumoase din țara noastră, să savureze gustul de acasă a bucatelor tradiționale, să se cunoască între ei. Sper că își vor crea amintiri frumoase despre țara din care-și trag rădăcinile, astfel ca să-și dorească să revină cât mai des. Speranța noastră e ca, într-o zi, acești copii și tineri vor decide să-și construiască un viitor în Republica Moldova.


Publică comentariul