Președinții Iohannis, Macron, Scholz se află în vizită la Kiev. Toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat

Președinții României – Klaus Iohannis, Franței – Emmanuel Macron, Germaniei – Olaf Scholz se află în vizită la Kiev, scopul vizitei este confirmarea sprijinului de care are nevoie Ucraina care este în război de trei luni și trei săptămâni. Cei trei președinți din Uniunea Europeană au vizitat orășelul Irpin din suburbia Kievului, unde au putut vedea dezastru făcut de armată rusă după asasinarea mai multor civili.

Vizita are loc o săptămână înaintea summitului de la Bruxelles unde Moldova, Ucraina și Georgia vor afla dacă vor primi răspunsul la cererea depusă pentru obținerea statutului de țară candidat la Uniunea Europeană. Mai mulți oficiali din Uniunea Europeană au afirmat că Moldova și Ucraina vor primi statutul de țară candidat cu anumite recomandări, în cazul Georgiei sunt anumite rezerve.

Prședintele României, Klaus Iohannis cere ferm pedepsirea celor care au comandat și executat crimele din Ucraina.

Klaus Iohannis: ”Nu există cuvinte care să descrie tragedia umană inimaginabilă și distrugerile îngrozitoare pe care le-am văzut astăzi la Irpin. Reiterez cu tărie apelul meu ca toți cei responsabili pentru aceste crime să fie trași la răspundere de justiția internațională, proces pe care România îl susține necondiționat”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*