Primarul din Dănceni a obligat un antreprenor să pună nisip la țevile de apa potabilă și să îndeplinească lucrările conform contractului

Primarul satului Dănceni, Ialoveni, Victoria Butuc-Guranda a pus la punct un antreprenor care nu efectua lucrări de instalarea a sistemului de apa pe terenul public stabilit, dar pe un teren privat, nu punea deloc nisip pentru protecția țevilor conform proiectului aprobat. La fața locului s-a deplasat primarul împreună cu comisia administrativă, pecialistul în construcție de la Consiliul raional, unde s-au constat abateri de la normele legale și au impus antreprenorul să readucă la condițiile anterioare a lotului de teren privat și să îndeplinească lucrările conform planului și contractului semnat.

Victoria Butuc-Guranda: Despre proiectul magistralei de apă potabilă care va asigura cele cinci sate, Sociteni, Dănceni, Suruceni, Nimoreni, Malcoci!

Dragi consăteni, lucrările construcției magistralei au fost reluate! Joi am fost sesizată de un proprietar de teren că traseul străbate terenul proprietatea privată, am mers împreună cu comisia administrativă, unde am constatat cele spuse, în timp ce excavatorul companiei îngropa deja o porțiune mare de traseu! Ieri, am solicitat specialistul în construcție de la Consiliul raional cu care am mers și am constatat mai multe abateri tehnologice: patul de nisip de 10 cm prevăzut conform proiectului tehnic lipsea în totalitate, adâncimea de 1,30 m nici pe departe, iar pe proprietatea privată au fost făcute săpături de o lungime impunătoare! Am sesizat antreprenorul și am cerut să corecteze toate neconformitățile depistate, să fie scoasă țeava îngropată, să fie adîncimea conformă și patul de nisip de 10 cm, i-am cerut să aducă terenul privat în ordine și să efectueze săpăturile pe drumul public!

Astăzi am mers să verific șantierul, am constatat în jur de 100 m de țeavă scoasă, efectuate săpături suplimentare și nisip pus! Acest proiect este început încă în 2015, părțile contractante sunt Primăria Nimoreni și Fondul Ecologic de stat, restul primăriilor și Consiliul raional suntem parteneri, mi-aș dori un control mai riguros din partea, Domnului Primar de Nimoreni, responsabilul tehnic, dar și din partea celorlalți primari, de asta va depinde calitatea și durabilitatea acestui proiect!

Pentru cei care m-ați întrebat compania care efectuează lucrarea, este vorba despre Litarcom SRL, nu este nici un secret, și acești antreprenori care nu-și fac treaba cu bună credință și după toate cerințele tehnologice, trebuie să înțeleagă că a trecut era lucrului prost făcut sau cum se mai spune la noi, haltură! Acești antreprenori trebuie puși la respect și să-i cunoască toată lumea, or o dată ce închidem ochii le alimentăm tupeul de a continua risipa de milioane din bugetul public fara a avea rezultatele așteptate de populație!Să fie clar pentru toată lumea, nu voi tolera lucru de mântuială, minciuni și iresponsabilitate, în cazul în care nu se va corecta antreprenorul voi depune toate demersurile necesare instanțelor abilitate pentru a fi luate măsuri conform legii!

Cu respect!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*