Primarul Ion CEBAN vrea scumpirea călătoriei cu troleibuzul până la 6 lei, un abonament va cost 234 lei

Primarul municipiului Chișinău, în frunte cu Ion Ceban vrea să scumpească călătoriile cu transportul public pe teritoriul întregului oraș și suburbii pentru a nu crește datoriile RTEC și PUA. La moment o călătorie cu troleibuzul costă 2 doi lei iar o călătorie cu autobuzul este de 3 lei, scumpirea se va aplica pentru toate tipurile de transport care va fi de 6 lei, abonamentul se va scumpi până la 234 lei. Proiectul va fi supus dezbaterilor publice, se propune trei tipuri de abonamente: o lună – 234 lei, trei luni – 594 de lei, șase luni – 972 de lei, dacă călătorii vor opta pentru abonamente cheltuilele bugetului municipal va scădea până la 100 de milioane de lei.

Ultimele calcule care arată prețul de cost în transportul public la Regia Transport Electric Chișinău avem un preț de cost, de 7 lei, la parcul urban de autobuze avem un cost de 19 lei. Cumulativ dacă luăm Regia de Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze, nou ne iese prețul de cost la 8 lei și 60 de bani, a declarat Khiselef.

În ultimii ani au fost făcute investiții în transportul publici municipal, au fost procurate mai multe autobuze și troleibuze, respectiv cheltuielile au crescut și ele.

Primăria municipiului Chișinău a contractat o companie de consultanță pentru a elabora un studiu de analiza a cheltuielilor transportului public pentru a fi format noul preț mai scump de trei ori.

Compania a realizat un sondaj în transportul public care au adresat întrebări călătorilor despre transportul public, un călător care a fost intervievat a reacționat și a declarat că nu a fost întrebat despre prețul călătoriei, decât despre cât de des circulă cu transportul public, numărul călătoriile efectuate pe zi / săptămână, tipul de transport, ce metodă de achitare ar prefera să fie mărunțiș sau cu cardul, ce studii are finalizate și dacă este încadrat în câmpul muncii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*