×

Procuratura Anticorupție solicită arest la domiciliu pentru inculpatul IGOR DODON

Procuratura Anticorupție solicită arest la domiciliu pentru inculpatul IGOR DODON

Procuratura Anticorupție a înaintat, astăzi 26 ianuarie 2023, un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a inculpatului Igor Dodon. Procurorii solicită ca Igor Dodon să nu poată părăsi țara și să fie cu arest la domiciliu.

La 19 ianuarie 2023, avocații lui Igor Dodon au înaintat o cerere prin care au solicitat dreptul acestuia să părăsească Republica Moldova, în perioada 28 ianuarie 2023 – 05 februarie 2023, pentru a asigura un tratament de reabilitare post Covid-19, în România, pentru fiului său, aceasta fiind importantă și care putea fi dovedită cu ajutorul mai multor acte medicale.

În ședința de judecată procurorii au solicitat audierea medicului însă instanța a respins cererea respectivă.

La data de 25 ianuarie 2023, medicul a cărui nume și prenume figura în documentul medical, a declarat că nu cunoaște pacientul dat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege de serviciu.

Potrivit medicului audiat, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul.

Totodată, aceasta a menționat că procedurile indicate în Trimitere-Extras nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile în Republica Moldova, iar în protocolul clinic național privind tratamentul infecției Covid-19 (forma gravitate medie), nu există astfel de recomandări.

În aceste circumstanțe, la 26 ianuarie 2023, procurorii au efectuat ridicări de documente și dispozitive informatice, astfel că toate acțiunile vor fi examinate prin prisma săvârșirii infracțiuni de confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale care acordă drepturi, în acest sens fiind inițiat un proces penal.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul