Procurorul General a cerut reținerea și arestarea judecătoarei din unul din dosarele lui Platon


Procurorul general interimar, Dumitru Robu a solicitat acordul CSM pentru efectuarea acțiunelor de urmărire penală, reținerea și arestarea a judecătoarei Olesea Țurcan. Țurcan este judecătoarea care emis o decizie judecătorească prin care a fost instituită administrarea specială provizorie, compania de audit „Confidential-Audit” SRL .

Se transmite sesizarea privind eliberarea acordului urmării penale în Inspecția judiciară. Sesizarea va fi examinată în ședința următoare”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață. Scrie zdg.md.

Magistrata Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, Olesea Țurcan a ajuns în atenția presei, după ce la 6 noiembrie 2020 a emis o decizie judecătorească prin care a fost instituită administrarea specială provizorie, compania de audit „Confidential-Audit” SRL fiind desemnată în calitate de organ executiv unipersonal al „Moldasig” SA, respectiv, cu înlăturarea organelor de conducere statutare ale societății de asigurări în cauză.

Foto: magistrat.md

În luna decembrie a anului 2020, controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a dat buzna la ședința CNPF, unde se discuta despre subiectul „Moldasig”. Acesta și-a făcut apariția în sala de ședință, însoțit de pază și s-a lăsat cu îmbrânceli. Deși accesul în instituție nu i-a fost permis, Platon a pășit peste bariera de la intrare, înaintând abuziv, fiind urmat și de cei care îl însoțesc. Cei de la pază au încercat să-i oprească, însă fără succes.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*