Profesorii DEMINSIONEAZĂ, din cauza ”dictaturii” și vaccinării obligatorii impuse cu obrăznicii de noua guvernare

Președintele FSEȘ, Ghenadie DONOS a adresat o scrisoare deschisă către prim-ministra Natalia Gavrilița, cerându-i să intervină pentru a anula decizia ilegală și neconstituțională vociferată de ”ministra sănătății”, Ala Nemerenco.

Stimați colegi, astăzi am adresat oficial doamnei Natalia GAVRILIȚA, prim-ministru al Republicii Moldova, Demersul Biroului Executiv.

Stimată doamnă prim-ministru,

Prin prezenta, reiterăm poziția Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova (FSEȘ), care a încurajat și continuă să încurajeze salariații din mediul educațional să depună maxim efort pentru administrarea oricărui tip de vaccin autorizat, în vederea combaterii pandemiei, în scopul revenirii la normalitatea procesului educațional.

Totodată, vă informăm că în contextul emiterii, la 23 august 2021, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, a Hotărârii nr. 60 din aceiași dată, Biroul Executiv al FSEȘ a adoptat la 24 august curent o declarație (se anexează).

Prin această declarație este remarcat faptul că prevederile hotărârii sus-menționate, mai cu seamă cele care impun efectuarea o dată la 14 zile a unui test diagnostic la COVID – 19 din contul salariaților, sunt în contradicție atât cu standardele internaționale în domeniul muncii, cât și cu cadrul normativ național.

Pe acest motiv, precum și în scopul asigurării drepturilor și garanțiilor salariaților din domeniul educației, Biroul Executiv al FSEȘ a chemat Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică să-și revizuiască neîntârziat hotărârea în cauză pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional. Or, există deja suficiente apeluri ale membrilor de sindicat, prin care atenționează despre demisia acestora, pe motivul constrângerilor impuse de autorități.

În acest context, în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului educațional și pentru respectarea drepturilor și garanțiilor legale ale salariaților, solicităm, stimată doamnă prim-ministru, să interveniți, în măsura ce ține de competență, în vederea soluționării problemei abordate.

În speranța că solicitarea noastră va avea parte de o apreciere favorabilă, fapt despre care dorim să fim informați, vă rugăm, stimată doamnă prim-ministru, să primiți și pe această cale asigurarea înaltei noastre considerațiuni.

Cu respect, Președinte Ghenadie DONOS

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*