×

R. Moldova a schimbat Gazul Rusesc pe Grecesc. O companie elenă va livra gaze naturale pe timp de iarnă …

R. Moldova a schimbat Gazul Rusesc pe Grecesc. O companie elenă va livra gaze naturale pe timp de iarnă …

DEPA Commercial SA din Grecia a câștigă licitația și continuă să susțină securitatea aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova.

Chișinău, 13 septembrie 2023 – La data de 5 septembrie 2023, SA ENERGOCOM a organizat cu succes o licitație crucială pentru Republica Moldova, care promite să sporească semnificativ securitatea aprovizionării cu gaze naturale în iarna anului 2023/2024.

Această licitație viza furnizarea de volume de gaze naturale care depășesc 100 de milioane de metri cubi (mcm) sau 1 terawatt-oră (TWh), destinate stocării, și acoperă o parte semnificativă a cererii pentru piața de gaze din Moldova în sezonul rece. Costurile acestei achiziții vor fi suportate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a semnat anterior un acord de împrumut cu guvernul Republicii Moldova în acest scop.

Câștigătorul licitației este DEPA Commercial SA, care a depus cea mai competitivă ofertă în fața celorlalți participanți.

CEO-ul DEPA Commercial, dl Konstantinos Xifaras, a exprimat bucuria pentru rezultatul pozitiv al licitației, subliniind importanța consolidării parteneriatului dintre cele două companii. „Această reușită confirmă intenția DEPA Commercial de a rămâne cel mai important furnizor strategic al Republicii Moldova din Europa, contribuind semnificativ la securitatea aprovizionării și la diversificarea surselor de aprovizionare pentru piața de gaze din Moldova”, a declarat Xifaras.

Directorul General al ENERGOCOM, domnul Victor Binzari, a adăugat: „Acest succes continuă să consolideze relația de succes cu DEPA Commercial SA, o relație care ajută Republica Moldova să-și îmbunătățească securitatea energetică și să-și diversifice sursele de aprovizionare cu resurse energetice vitale.”

Această licitație reprezintă un pas semnificativ în direcția asigurării securității energetice a Republicii Moldova în timpul sezonului rece și în consolidarea parteneriatelor strategice care contribuie la dezvoltarea țării.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul