R. Moldova va exporta fructe și legume în UE fără taxe vamale și în cantități duble

Uniunea Europeană ajută Republica Moldova pe timp de criză. Aceasta își propune ca țara noastră să poată exporta în Uniunea Europeană o cantitate dublă de fructe și legume, timp de un an, fără a fi incluse careva taxe vamale.

Comisia Europeană a propus, astăzi, un regulament care să permită îmbunătățirea temporară a accesului pe piață pentru produse agricole din Republica Moldova.

Măsurile propuse vizează șapte produse pentru care exporturile din Moldova în UE nu sunt încă complet liberalizate: prune, struguri de masă, mere, roșii, usturoi, cireșe și suc de struguri. Regulamentul dublează, pentru o perioadă de un an, cantitatea acestor produse care poate fi importată fără taxe vamale din Moldova în UE.

În urma implementării acestor măsuri, aproape toate produsele moldovenești vor intra în UE deja fără taxe vamale, în cadrul Zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător UE – Moldova.

Guvernul Republicii Moldova va continua să depună toate eforturile pentru a susține agricultorii și antreprenorii moldoveni în a depăși mai ușor crizele și pierderile de piață pe care le-au suferit ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Propunerea comisiei urmează a fi examinată și aprobată de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*