Reacții dure ale SUA, Franța, Germania, Marea Britanie, China, Canada îl vor sancționa pe Vladimir Putin pentru ocuparea Ucrainei

Biden promite președintelui ucrainean că va răspunde „rapid și decisiv”

Casa Albă spune că președintele american Joe Biden l-a sunat pe omologul său ucrainean Volodymyr Zelensky pentru a condamna decizia Rusiei de a recunoaște regiunile separatiste din estul țării.

Biden a vorbit cu el „pentru a reafirma angajamentul Statelor Unite față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, spune Casa Albă.

El i-a spus, de asemenea, președintelui ucrainean că SUA intenționează să impună sancțiuni și a spus că va răspunde „rapid și decisiv, în pas cu aliații și partenerii săi”, la orice agresiune ulterioară din partea Rusiei.

Casa Albă mai spune că Biden a avut apeluri cu președintele francez Emmanuel Macron și cu cancelarul german Olaf Scholz pentru a discuta despre cum să-și coordoneze răspunsul.

Germania și Franța condamnă „încălcarea flagrantă a dreptului internațional”

De asemenea, avem reacția președintelui francez Emmanuel Macron și a Ministerului de Externe al Germaniei la recunoașterea de către Rusia a Donețk și Luhansk.

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, spune că decizia Rusiei „reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional și o lovitură grea împotriva tuturor eforturilor diplomatice pentru o reglementare pașnică și o soluție politică a conflictului actual”.

Ea spune că ani de eforturi diplomatice au fost „distruse în mod deliberat și fără un motiv aparent”.

„Cerrim ca Rusia să-și revină decizia și să revină pe calea rezolvării conflictelor diplomatice și politice”, spune ea.

O declarație a biroului lui Macron spune: „Este în mod clar o încălcare unilaterală a angajamentelor internaționale de către Rusia și o încălcare a suveranității Ucrainei”.

Președintele francez solicită o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU și implementarea de sancțiuni specifice de către țările europene, se arată în comunicat.

UE: Vom reacționa cu fermitate și determinare

A existat o condamnare rapidă a mișcării Rusiei.

„Recunoașterea celor două teritorii separatiste din Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a integrității teritoriale a Ucrainei și a acordurilor de la Minsk”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, referindu-se la acordurile de pace care acoperă estul Ucrainei.

„UE și partenerii săi vor reacționa cu unitate, fermitate și hotărâre în solidaritate cu Ucraina”.

NATO condamnă mișcarea Rusiei

„Condamn decizia Rusiei de a extinde recunoașterea autoproclamatelor „Republică Populară Donețk” și „Republică Populară Lugansk””, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Acest lucru subminează și mai mult suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, erodează eforturile de soluționare a conflictului și încalcă Acordurile de la Minsk, la care Rusia este parte”.

Declarația sa a continuat acuzând din nou Rusia că a căutat un pretext pentru a invada Ucraina.

SUA vor interzice comerțul cu regiunile separatiste

După un val de condamnări, există semne ale unui răspuns concret la anunțul Rusiei.

Președintele american Joe Biden va interzice „noile investiții, comerț și finanțare de către persoanele americane către, dinspre sau în” cele două regiuni separatiste recunoscute de președintele Putin.

Ordinul „va oferi, de asemenea, autoritatea de a impune sancțiuni oricărei persoane determinate să opereze în acele zone ale Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Pe tot parcursul tensiunilor, SUA au amenințat Rusia cu un răspuns economic – Senatul a lucrat la „mama tuturor sancțiunilor” în cazul în care Rusia ar invada Ucraina.

Canada se pregătește să impună sancțiuni

Ministrul Afacerilor Externe al Canadei, Melanie Joly, a condamnat, de asemenea, recunoașterea de către președintele Putin a regiunilor separatiste, numind-o „o amenințare gravă la adresa securității și stabilității regiunii”.

Ea spune că Canada și aliații săi „vor reacționa ferm la această nerespectare flagrantă a dreptului internațional” și se pregătește să impună sancțiuni economice – separate de cele care ar fi introduse în cazul în care există „o altă invazie militară” a Ucrainei.

„Canada rămâne fermă în sprijinul său pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, spune ea.

V-om putea trimite mai multe arme defensive, spune premierul britanic Ucrainei

ReutersDrepturi de autor: Reuters

Premierul Boris Johnson se numără, de asemenea, printre liderii mondiali care au făcut un apel pentru a-și exprima sprijinul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

Downing Street a spus că Johnson și-a subliniat „grava preocupare” și a spus că crede că „o invazie este o posibilitate reală în următoarele ore și zile”.

El a condamnat decizia Rusiei de a recunoaște regiunile separatiste Lugansk și Donețk ca state independente și a declarat că sancțiunile Marii Britanii împotriva celor „complici la încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei” vor începe mâine, a declarat un purtător de cuvânt.

Johnson a mai spus că Marea Britanie va „explora să trimită mai mult sprijin defensiv” Ucrainei, a adăugat Downing Street – după ce luna trecută a trimis un transport de rachete antitanc cu rază scurtă de acțiune pentru a consolida apărarea țării.Instrumente de distribuire a articolelor.

Ministrul de externe al Ucrainei subliniază necesitatea unor sancțiuni dure

Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, spune că a vorbit din nou cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken înaintea unei întâlniri la Washington.

„Subiect cheie: sancțiuni. Am subliniat necesitatea de a impune sancțiuni dure Rusiei ca răspuns la acțiunile sale ilegale”, a postat el pe Twitter.

Președintele Zelensky a spus în discursul său la televizor anterior că Ucraina va căuta mai mult decât doar o vorbă.

„Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten și partener și cine va continua să sperie Federația Rusă cu cuvinte”, a spus el.

China îndeamnă la reținere din toate părțile

Ambasadorul Chinei la ONU a spus la reuniunea Consiliului de Securitate privind Ucraina că toate părțile trebuie să-și exercite reținerea și să evite orice acțiune care ar putea escalada situația.

China salută toate eforturile pentru o soluție diplomatică, spune ambasadorul Zhang Jun.

Anterior, Reuters a citat un înalt oficial american spunând: „Vom continua să urmărim diplomația până când tancurile rulează”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*