Resturi de Rachetă a căzut în satul Larga, Briceni. Poliția de frontieră a securizat zonă pentru a efectua cercetări

Resturile unei rachete au fost descoperite astăzi în localitatea Larga, din districtul Briceni. Componentele rachetei au fost depistate de către o patrulă a Poliției de Frontieră, care a anunțat echipa Bombteh, Procuratura din Briceni. Zona a fost securizată pentru a demara ancheta.

Nu au fost făcute date publice despre modelul de rachetă, țara de fabricație, cine a lansat și cine a doborât presupusa racheta. Toate acestea urmează a fi stabilite în urma anchetei, demarată de către organele competente în colaborare cu omologii din țara vecină.

Prim-ministra Natalia Gavrilița și-a exprimat indignarea față de noul atac al Federației Ruse cu rachete asupra Ucrainei.

Este al treilea caz când sunt depistate resturi de rachete pe teritoriul Republicii Moldova.

Prima rachetă rusească a explodat în aproprierea satului Naslavcea, în urma interceptării și anihilării de către rachetele de apărare ale sistemului de apărare Ucrainean. Resturile de rachetă au afectat câteva case de locuit, geamurile au fost distruse parțial.

Cea de a doua rachetă a fost găsită într-o livadă din apropierea orașului Briceni, dar nici până astăzi nu s-a aflat cu adevărat cum a ajuns și de care părți implicate în război a fost lansată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*