Rusia renunță la solicitările pentru „denazificarea” Ucrainei și este pregătită să o lase să adere la UE dar nu și la NATO

Federația Rusă ar putea fi dispusă să facă concesii pentru oprirea focului și principiile care au stat la baza atacării Ucrainei, principalele obiective la care ar renunța, sunt ”denazificarea”, integrarea în Uniunea Europeană cu o condiție de a renunța să adere la Alianța Nord Atlantic (NATO).

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie, 2022, sub pretextul de ”denazificării” și schimbarea conducerii țării vecine, acesta a fost un cod pentru a justifica invazia.
Patru persoane care dețin informații din cadrul negocierilor au declarat pentru ziarul Financial Times, despre concesiile la care este dispus să le facă Kremlinul, chiar dacă acesta își schimbă în fiecare zi obiectivele, nu renunță ca Kievul să abandoneze aderarea la NATO.

Astăzi în Turcia au negocieri repetate între delegațiile ucrainene și ruse, președintele turc Erdogan este prezent la negocieri și cere încetarea focului cât mai curând posibil. La Negocieri participă și oligarhul rus, Roman Abramovici care a mimat zilele trecute ”o otrăvire” după ce a mai participat anterior la negocierile din Belorusia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*