S-a scumpit cu 1 leu pâinea la Bălți. Franzela „Orășenească” costă mai mult cu 1,25 de lei.

Pâine mai scumpă cu peste un leu. Combinatul de pâine Bălți a anunțat prețuri noi la mai multe produse. Scumpirile sunt valabile de astăzi. Pâinea rotundă și franzela „De dimineață” s-au scumpit cu un leu, iar franzela „Orășenească” costă mai mult cu 1,25 de lei. Scrie nordnews.md


Directorul combinatului de pâine ne-a declarat la telefon că scumpirile au loc din cauza prețurilor mai mari la materia primă și ingrediente.

„Cauza este cunoscută de toți. În primul rând, scumpirea ingredientelor, a materiei prime, nu în ultimul rând prețul la gaz, făină, grâu, sare, ulei, margarină. Totul s-a scumpit”, a declarat Eduard Grama, directorul Combinatului de pâine Bălți.

Pâine rotunda care costa 7,50 și 8,00 lei poate fi cumpărată acum cu 8,50 și respectiv 9,00 lei. Franzela „De dimineață” care costa 4,50 de bani este vândută cu 5,50 bani, iar franzela „Orășenească” a ajuns să coste 6.00 lei, cu 1,25 bani mai mult.

Bălțenii sunt indignați de noile prețuri la pâine.

„Ce pot oamenii să creadă despre această nebunie? Justificat? La pâine nu. Recolta a fost bună, dar pâinea s-a scumpit. Grâul nostru l-am vândut, dar acum scumpește pâinea. În ce țară mai procedează așa? De ce vindeți ceea de ce aveți nevoie?”

„Ca orice consumator-negativ. Dar înțelegem și tendințele mondiale și interne. Pâinea este un produs de primă necesitate în alimentație. Iată de ce, pâinea a fi cumpărată. Aici, guvernul trebuie să stimuleze producătorii, cu subvenții. Există diferite mecanisme.”

Cei mai revoltați sunt pensionarii, care spun că numără fiecare bănuț pentru a supraviețui.

„Vom muri. Pensionarii, da? Vor să murim toți, să rămână ei, cei mai bogați, dar săracii să moară toți.”

„Cum oamenii au mâncat, așa și vor mânca, doar că ne va bate la buzunare.”

„S-a scumpit gazul pe care îl cumpărăm și deja totul se scumpește și energia electrică, și agentul termic. Pensionarii nu vor rezista. Va fi foarte greu. Ei numără fiecare bănuț.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*