×

Schimbări drastice de vreme în Moldova: Se anunță ninsori abundente, lumea trebuie să fie pregătită

Schimbări drastice de vreme în Moldova: Se anunță ninsori abundente, lumea trebuie să fie pregătită

Schimbare drastică de vreme în Europa: Sfârșitul săptămânii aduce primele semne consistente de iarnă

Moldova, 22 noiembrie2023 – Intervalul meteorologic neobișnuit de cald din august până în octombrie în Europa pare să fi epuizat rezervele de căldură emisferică, pregătind terenul pentru intrarea aerului rece în regiunile polare.

La Chișinău Serviciul Meteorologic de Stat anunță ce vor indica termometrele:

Miercuri: 6 / -4 °C | 22% Ploaie

Joi: 4 / 2. °C | 8% Ploaie

Vineri: 10 / 1 °C. | 7% Ploaie

Sâmbăta: 4 / 2 °C | 79 % Ploaie / Ninsori

Duminică: 0 / -5 °C | 94% Ninsori

După primele ninsori extinse în Moldova de la sfârșitul săptămânii trecute, prognozele indică faptul că următorul sfârșit de săptămână nu va aduce doar ninsori, ci și câteva zile de iarnă veritabilă în săptămâna viitoare, chiar înainte de debutul oficial al sezonului de iarnă.

Detaliile exacte ale acestui episod necesită încă confirmare, dar tendința generală indică un interval cu temperaturi predominant negative (vezi figura 1), probabil însoțit de un strat de zăpadă semnificativ în regiuni extinse. Această schimbare bruscă de vreme este anticipată să fie influențată de un nou pasaj de ciclon mediteranean pe o traiectorie extra-carpatică (vezi figura 2), conform informațiilor oferite de Conf. dr. Lucian Sfîcă.

[Figura 1: Temperaturi Predominant Negative]

[Figura 2: Traiectorie a Ciclonului Mediteranean]

FB_IMG_1700641282159 Schimbări drastice de vreme în Moldova: Se anunță ninsori abundente, lumea trebuie să fie pregătită
FB_IMG_1700641277163 Schimbări drastice de vreme în Moldova: Se anunță ninsori abundente, lumea trebuie să fie pregătită

Meteorologii avertizează populația să fie pregătită pentru această schimbare bruscă și să ia măsurile necesare pentru a face față condițiilor de iarnă care se anunță.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul