Se cere judecarea lui PUTIN și generalii săi într-un „proces de tip Nürnberg” pentru utilizarea „tacticii imorale de neiertat” prin care a atacat civilii ucraineni

Fostul șef al forțelor armate britanice, Lordul Richard Dannett, fostul ministru britanic al Finanțelor Gordon Brown și al lui Sir John Major cer ca președintele Federației Vladimir Putin să fie judecat într-un „proces de tip Nürnberg” pentru utilizarea „tacticii imorale de neiertat” prin care a atacat civilii ucraineni. În procesul de model Nürnberg să fie judecat Vladimir Putin și generalii săi. În procesul Nürnberg au fost judecați și condamnați criminalii de război naziști din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dannet a mai declarat pentru BBC că Vladimir Putin a mințit propriul popor și armată că merg să elibereze Ucraina de naziști, dar de fapt i-a trimis la un război unde se omoară populația fără moralitate. Armata rusă este demoralizată, a rămas fără combustibil și nu cunosc un plan deplin pentru ce se află în Ucraina și care este scopul real.
Săptămâna aceasta Curtea Internațională de Justiție de la Haga ia ordonat lui Vladimir Putin să oprească războiul din Ucraina și să-și retragă trupele, mai multe persoane din anturajul lui Putin au declarat că acesta nu are de gând să pună capăt războiului dacă Ucraina nu capitulează, el doar mimează negocierile dar nu este interesat de pace.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*