Secretarul NATO, Mircea Geoană a discutat cu Maia Sandu despre avalanșele de dezinformare și intoxicare pe teritoriul R. Moldova

Secretarul NATO, Mircea Geoană a discutat cu președinta, Maia Sandu despre avalanșele de dezinformare și intoxicare provenit din partea pe teritoriul R. Moldova cu privire la invazia rusă din Ucraina. Se încearcă creare unui curent de opinie care să creadă că Ucraina este vinovată de războiul creat de Rusia.

Mircea Geoană: Știm bine că Republica Moldova după războiul din Transnistria (stânga Nistrului) are în constituție o cauză de neutralitate. Este în partener cu NATO dar au în constituție un element de neutralitate și ar fi interesant dacă pentru Putin și regimul de la Kremlin acest lucru contează sau nu. În același timp Republica Moldova este un partener comun pentru NATO și Uniunea Europeană de aceea lucrăm în mod extrem de strâns și sinergistic cu colegii din UE. Moldova are nevoie de sprijin politic, financiar și de un sprijin masiv în fața unei campanii de dezinformare fără precedent.

M-am întâlnit cu doamna Maia Sandu la Munchen, acum câteva zile și îmi spunea cum constată că această avalanșă de dezinformare și intoxicare începe să creeze un curent de opinie în Republica Moldova. O majoritate a cetățenilor Republicii Moldova considerând că Ucraina este de vină pentru războiul început de Rusia, pare un pic bipolar, dar este o realitate că acolo există platforme masive de influențarea opiniei publice, pe sprijin politic, strategic, economic, financiar, de reziliență, de cibernetică și de luptă împotriva dezinformării,

Asta facem pentru Moldova și Georgia pentru că sunt țări extrem de expuse… nu eminent unui atac rusesc, nu vedem acest lucru, nu avem indicii cu privire la planuri iminente dar presiunea va fi colosală pe aceste țări care sunt pro europene, democratice care au dreptul să-și aleagă destinul și vom încerca să-i ajutăm cât de mult putem.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*