Siegfried Muresan: ,,Cu cât Republica Moldova dorește să se apropie mai mult de Uniunea Europeană, cu atât Gazprom reduce și mai mult livrările de gaz”.

Republica Moldova este sprijinită în continuare de către Uniunea Europeană, în ceea ce privește șantajul Rusiei cu livrările de gaze naturale.

Membrul al Parlamentului European, Siegfried Muresan, a discutat astăzi la Bruxelles cu jurnaliștii români despre siguranța energetică a Republicii Moldova.

Eurodeputatul a transmis că UE va continua să sprijine R. Moldova  și pe cetățenii săi pentru a trece peste criza generată de războiul din Ucraina și de reducerea livrărilor de gaze naturale de către Rusia.

Uniunea Europeană a oferit R. Moldova deja un ajutor în valoare de 135 de milioane de euro pentru sectorul energetic al țării noastre, pe parcursul ultimului an, iar Parlamentul European este gata să aprobe noi reforme de sprijin pentru a depăși această criză în care ne aflăm.

Siegfried Muresan: ,,Cu cât Republica Moldova dorește să se apropie mai mult de Uniunea Europeană, cu atât Gazprom reduce și mai mult livrările de gaz. Vedem acest lucru de mai bine de un an de zile. Noi trebuie să continuăm să ajutăm Moldova și să le arătăm cetățenilor săi că nu poate Federația Rusia să șantajeze cât putem noi să ajutăm’’.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*