Șorii au ”interzis” corturile PAS. Alaiba: Nu Șor decide când noi ne lansăm. Noi decidem când

Primăria din Orhei a amânat oferirea autorizație de amplasare a cortului de lansare în campania electorală a Partidului Acțiune și Solidaritate, a scris deputatul PAS, Dumitru Alaiba.


La Orhei Șorii încă sunt în 2018 și cred că asta e moșia lor. Ei nu au observat că s-au schimbat timpurile. Țineți minte cum pe timpul lui Plahotniuc ni se bruiau protestele, se organizau evenimente paralele ca să ne saboteze, se trimiteau provocatori, eram purtați prin birocrație cu autorizații și din astea? La Orhei asta continuă în cele mai bune tradiții a statului capturat. Ei nu au observat că e 2021 și noi asta deja am trecut.

Pentru un amărât de cort PAS, pentru care nu trebuie autorizație (!!!) – 3 demersuri, toate cu un fel de „aviz negativ” de la primărie. Aici e ocupat, acolo nu se poate, etc. Noi trebuie doar să informăm, nu să ne cerem voie.

Eveniment de lansare în Orhei întâlnește bariere absolut artificiale și ilegale. Mai multe opțiuni de locații sunt „ocupate”. Ni se sugerează o altă zi, peste o săptămână. Nu Șor decide când noi ne lansăm. Noi decidem când. Și unde. Și autoritățile sunt obligate să ne asigure condițiile.

Ei sincer s-au oprit în timp. Ei cred că pot să continue așa și mai departe. Le-am transmis un mesaj diplomatic „autorităților” Șoriste și o fac și aici. Fie o să avem lansare, fie o să avem protest. Și am impresia că la protest vor veni mai mulți oameni decât la o simplă lansare. Inclusiv din alte localități vor veni cu plăcere, dacă îi vom chema. Dacă ei încă nu s-au trezit la realitate, atunci o vom face.

Ei cred că în Orhei încă se pot simți ca la ei acasă. Ei nu sunt la ei acasă în Orhei. În Orhei și în țara asta ei sunt turiști. Ani la rând am protejat și avansat libertatea întrunirilor în Chișinău.

Poate e timpul să punem la punct unele standarde minime și la Orhei. Asta este o preîntâmpinare „autorităților” de la Orhei. Noi ca ei am văzut. Am văzut și mai fioroși și nu ne-am speriat. Ei ca noi? Ei ca noi încă nu au văzut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*