Start Anticipate. Curtea Constituțională a decis dizolvarea parlamentului. Maia Sandu a câștigat Bătălia cu PSRM, ȘOR și grupurile parlamentare

Curtea Constituțională a decis că sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea parlamentului și se purcede la declanșarea alegerilor anticipate. Vedeți avizul de dizolvare mai jos:

Curtea Constituțională:
1. Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea parlamentului Republicii Moldova de legislatura a 10-a, imposibilitatea formării guvernului în conformitate cu prevederile articolelor 85, aliniatelor 1 și 2 din constituție.

2. Prezentul aviz este definitv nu poate fi supus nici unei căi de atac. Intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Președinte, semnătură, Dominica Manole.
La prezentul aviz au fost formulate două opinii separate. Opinia separata a domnului Vladimir Țurcan și opinia disidentă a domnului Serghei Țurcan

La data de 27 ianuarie a fost desemnată la funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița. Nu a fost votată în parlament.
La data de 16 martie a fost desemnată la funcția de prim-ministru Igor Grosu. Nu a fost votat în parlament.


Tot pe 16 martie candidată înaintată de PSRM – PȘor – Grupul ”Pentru Moldova” Mariana Dulerșteanu și-a retras candidatura, unul din motive fiind acela că nu a fost de acord să fie votată de către partidul Șor.

Președintele R. Moldova Maia Sandu după încheierea consultărilor cu fracțiunile și grupurile parlamentare după eșuarea a două tentative de votarea a echipelor guvernamentale. Pe 29 martie a sesizat Curtea Constituțională pentru constatarea întrunirii circumstanțelor pentru dizolvarea parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

1 comentariu

  1. Eu felicit pe doamna Maia Sandu cu aceasta victorie dar trebuie sa fim atenți că catina asta de dodon no să se astâmpere au și umple de minciuni și norodul nostru acuș își schimbă poziția. Ai destul să umble cu legătură de macaroane și o parte o să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*