Studiul Academiei Rusă Economică de sub Putin, arată că Dodon minte, în Rusia sunt doar 132.875 moldoveni

Scădere dramatica pentru Rusia și Igor Dodon și creatorului comunist de Oligarhi. Cetățenii Republicii Moldova continuă să părăsească masiv Rusia din cauza salariilor, corupției și nerespectării drepturilor. În 2014 în Federația Rusă se aflau 562939 cetățeni ai R. Moldova, numărul a scăzut vertiginos până în 2021, la moment se află 132875 de cetățeni ai Moldovei pe teritoriul rusesc.

Într-un clip Igor Dodon care a fost filmat cum Plahotniuc dorea să-i ”dăruiască un culioc” (sacoșă) a declarat că în Federația Rusă sunt peste 400 mii de moldoveni. Ultimul studiu făcut de Academia Rusă de Economie Națională și Administrație Publică sub președintele Federației Ruse (RANEPA) arată că sunt doar 132875 de moldoveni iar președintele socialist a dus lumea în eroare în clipul său electoral.

Dodon insistă pe cifra de 400 de mii după ce partidele de dreapta au cerut mai multe secții de votare în diaspora.

Oare un fost președinte nu ar trebuie să spună adevărul și să nu minte în clipul său electoral?! Sau poate să se informeze corect, dacă poate.

Graficul Șederii a cetățenilor străini din CSI în Rusia la data, persoane.

Monitorizarea a fost realizată de o echipă de experți din E.T. Gaidar (Institutul Gaidar) și Academia Rusă de Economie Națională și Administrație Publică sub președintele Federației Ruse (RANEPA).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*