Susanna Ceccardi: O doamnă curajoasă, președinta Maia Sandu a devenit un model într-adevăr, iar doamna premier Natalia Gavrilița este de asemenea un model pentru noi. În general în acest război, în aceste conflicte, curajul femeilor a fost extrem de impresionant și trebuie să luăm exemplu

Europarlamentara italiană, Susanna Ceccardi a declarat că Moldova este un exemplu pentru Uniunea Europeană, cetățenii împreună cu președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița au dat dovadă de suflet mare, empatie, curaj și blândețe în criza refugiaților din Ucraina. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterilor și votarea de către parlamentul european a rezoluție prin care cere Consiliului European acordare statului de candidat a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Europarlamentara Susanna Ceccardi: Îngrijorarea cetățenilor din Moldova după ce a izbucnit conflictul din Ucraina este foarte mare. Ucraina este la graniță cu Moldova și de multe ori am văzut cât de dificilă este situația în transnistria, un teritoriu așa zis independent dar care este sub influență rusă de facto. Problema în transnistria nu este numai depozitele de arme, ci și centralele energetice care dau energie Moldovei, dar și peste 6 mii de soldați din Transnistria, plus soldații rușii, iar Moldova depinde sută la sută de gazul din Rusia și de aceea pentru ei o oprire a gazului din Rusia ar însemna o catastrofă.

Vizita comisiei pentru Afaceri Externe din care am făcut parte și cu care am fost în Moldova de curând ne-a arătat exact acre este situația, acolo salariu mediu este 120 de euro, dar benzina este 1,40 eurocenți pe litru. Țara aceasta e dependentă foarte mult de zona rurală.

În ciuda sărăciei acesteia, Moldova a demonstrat o mare generozitate, țara aceasta a primit pe teritoriul său cel mai mare număr de refugiați, față de numărul de locuitori. Chiar și dacă nu este membră al Uniunii Europene, Moldova face parte din cultura Europeană, are aceleași valori ca noi și este legată de noi cu acordul de asociere. Un partener din ce în ce mai important și pentru Italia, Moldova cu schimbul comercial care în 2021 a fost 551 de milioane de euro și dintru PIB de 20 de miliarde al Moldovei.

O doamnă curajoasă, președinta Maia Sandu a devenit un model într-adevăr, iar doamna premier Natalia Gavrilița este de asemenea un model pentru noi. În general în acest război, în aceste conflicte, curajul femeilor a fost extrem de impresionant și trebuie să luăm exemplu după el, să nu ignorăm în același timp toate semnalele care vin de la acea graniță.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*