Termoelectrica va produce energie exclusiv pe bază de păcură, începând cu data de 11 octombrie 2022

Începând cu data de 1 octombrie 2022, Centrala Electrică cu Termoficare (CET) a fost pusă în funcțiune, după ce au fost finalizate lucrările de reparație.

După ce până acum, centrala utiliza mixt păcură și gaze naturale pentru producerea de energie, începând cu data de 11 octombrie 2022, a trecut la regim de funcționare exclusiv pe bază de păcură în calitate de combustibil, cu o utilizare minimă a gazelor naturale.

Acum, Centrala Electrică cu Termoficare funcționează în baza unui regim ce permite majorarea  sarcinii termice și electrice.

Centrala Electrică cu Termoficare reprezintă principala sursă  de producere a energiei  termice și electrice în țara noastră. Aceasta asigură producerea de energie termică și electrică în regim de cogenerare, ceea ce presupune producerea a două tipuri de energie, termică și electrică, folosind același combustibil.

Atât timp, cât Ucraina a sistat livrarea de energie electrică spre Uniunea Europeană, viceprim-ministru Andrei Spînu, vine cu un apel către populație, pentru a economisi energia electrică, mai ales în intervalul orelor 07:00 – 10:00 și 18:00 – 23:00.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*