Toți, în afară de el, le este frică de Putin. Cine este Nikolai Patrushev, un consilier apropiat al președintelui rus

În cercurile de la Kremlin, Nikolai Patrushev este numit șoimul anti-occidental al politicii ruse, iar potrivit jurnalistului britanic Catherine Belton, el este „arhitectul planului de subjugare a Ucrainei”. Există legende despre Patrushev la Moscova.

Nikolai Patrushev este secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse în administrația Putin. Anterior, el a condus Serviciul Federal de Securitate (FSB), succesorul KGB-ului. Acestea sunt serviciile secrete ruse responsabile de represiune atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Catherine Belton susține că Patrushev este „arhitectul planului de subjugare a Ucrainei”. Să adăugăm – planul aprobat de Putin însuși. Potrivit jurnalistului, Putin și Patrushev „cred cu adevărat că Washington controlează Kievul”. Mai mult, nu se așteptau la o apărare atât de feroce și eficientă din partea Ucrainei.

Președintele rus a avut încredere în asigurările unui consilier apropiat că SUA vor să creeze o țară din Ucraina care ar fi periculoasă pentru statulitatea rusă, Volodimir Zelenski a devenit președinte după ce a fost uns de americani, iar poporul asuprit al Ucrainei i-ar primi pe ruși. cu braţele deschise ca salvatori ai naţiunii.

– În cadrul întâlnirii privind recunoașterea independenței a două autoproclamate „republici populare”, toată lumea arăta de parcă le este frică de Putin. Toți, cu excepția lui Patuszewo. El este cel care spune cu voce tare ce crede liderul rus, argumentează Catherine Belton într-un interviu cu Kamil Turecki.

Există legende despre el. „Nu cunoaște alt comportament”

Există legende despre Patrushev la Moscova. În principal pentru că acestui fost ofițer KGB nu-i place să fie turnat sub guler. – Nu cunoaște alt comportament – spune o persoană din jurul său într-un interviu cu Catherine Belton, o jurnalistă de investigație britanică, autoarea cărții „Oamenii lui Putin”, care tocmai a fost publicată în Polonia.

– Pur şi simplu nu poate face altfel. Vine la o întâlnire și începe așa: „Bine, cățeluța, cu ce băieți de data asta?” – adaugă informatorul. După cum susține Catherine Belton, Patrushev este cel care se află în spatele ambițiilor imperialiste ale lui Vladimir Putin.

„Este un tip destul de simplu, un sovietic de școală veche”, spune o persoană care lucrează îndeaproape cu Patrushev într-un interviu cu Belton. Și adaugă: – Patrushev vrea revenirea Uniunii Sovietice, dar într-o versiune capitalistă. El vede capitalismul ca pe o armă, un drum către renașterea imperiului rus. Aceste viziuni ale unui politician dur și fără compromisuri sunt apă pentru moara lui Vladimir Putin.

Nikolai Patrushev. „Șoim printre șoimi”

Patrushev, în vârstă de 70 de ani, este considerat „un șoim printre șoimi”. Putin îl cunoaște din anii 1970, din munca lor comună în KGB-ul din Leningrad, și de atunci au menținut o relație strânsă unul cu celălalt.

În calitate de secretar al Consiliului de Securitate, el este echivalentul rus al consilierului pentru securitate națională al SUA. Orientarea ideologică a lui Patrushev este clară: Occidentul este întotdeauna de vină pentru tot ce merge prost în Rusia.

Politicianului de securitate îi place să acorde interviuri ample, în care nu lasă un fir uscat pe europeni și americani. De exemplu, în 2015, el a declarat că SUA vor să distrugă Rusia și că Occidentul a construit un „protectorat” în Ucraina și a făcut ca populația să trăiască în sărăcie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*