Traian Băsescu: Locul R. Moldova este în Uniunea Europeană, a demonstrat prin atitudine și acțiune că este un stat mai european de cât unele state membre sau candidate

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu a declarat în cadrul dezbaterii rezoluții privind votarea statului de candidat a Republicii Moldova, că locul Chișinăului este în Uniunea Europeană. Moldova a răspuns impecabil la criza refugiaților din Ucraina și este mai europeană de cât unele state deja membre sau care doresc să adere la Uniunea Europeană. Băsescu a cerut să-i fie acordat imediat statutul de candidat al Republicii Moldova la Uniune Europeană.

Traian Băsescu: Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, răspunsul impecabil dat de Chișinău în contextul crizei din Ucraina inclusiv în ceea ce privește primirea refugiaților este o dovadă clară a faptului că împărtășim aceleași valori și principii. Republica Moldova a demonstrat prin atitudine și acțiune că este un stat mai european de cât unele state membre sau candidate.

Statutul de partener nu dă nici un fel de certitudine asupra viitorului acestei țări ca stat și nici nu poate da certitudini nici cetățenilor săi. Strivită cu tot cu cetățenii săi între interesele a două blocuri gigantice Uniunea Europeană și Generația Rusă, mica Republică pro Europeană are la frontiera de est armata rusă, iar la frontiera de vest o uniune Europeană parcă ezită să-i deschidă porțile pentru intrare în Uniunea Europeană.

Trebuie să înceteze concesiile făcute Rusiei pe seama și în detrimentul statelor din estul Europei, la ce au dus concesiile repete făcute Moscovei în ultimi treizeci de ani, la o Rusie agresivă care a invadat și provocat Ucraina și a declanșat un război și un dezastru umanitar ce amenință pacea și stabilitatea Europei și a lumii.

De aceea cer ca Uniunea Europeană să acorde Republicii Moldova statutul de țara candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, conform articolului 49 din tratatul Uniunii Europene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*