Persoanele care au primit Ordinul de Redobândire a Cetățeniei Române, pot depune jurământul la Biroul Consular din Ungheni

Astăzi, 15 februarie 2022, în prezența consulului general, Petrișor Dumitrescu, a avut loc prima ceremonie de depunere a Jurământului de credință față de România la sediul Biroului Consular Ungheni, parte a Consulatului General al României la Bălți.

Într-o atmosferă solemnă, a fost rostit de către cei prezenți, cu emoție, Jurământul de credință față de România:

”Jur să fiu devotat(ă) patriei și poporului român, să apăr drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile țării!”

După înmânarea certificatelor de cetățenie, consulul general a adresat felicitări noilor Cetățeni Români și a accentuat drepturile și obligațiile ce ne revin fiecăruia dintre noi, ca cetățeni ai României, subliniind că Redobândirea Cetățeniei Române reprezintă un moment unic, pe care noi înțelegem să-l îndeplinim cu maximă responsabilitate și înalt profesionalism, conștienți fiind că noua calitate, de Cetățeni Români, va schimba destine.

Extinderea serviciilor consulare face parte integrantă din Planul de reformă consulară lansat de Ministerul Afacerilor Externe, la iniţiativa ministrului, Bogdan Aurescu. Obiectivul procesului de reformă este facilitarea accesului cetăţenilor la serviciile consulare şi îmbunătăţirea calităţii şi condiţiilor de procesare a acestora, precum şi menţinerea unor standarde înalte în activitatea de lucru cu publicul şi a unei conduite ireproşabile în toate situaţiile.

Profund conștienți fiind de responsabilitatea ce ne revine pentru soluționarea tuturor cererilor de servicii consulare, ținând seama de toate solicitările Dumneavoastră și înțelegându-vă foarte bine problemele și nevoile, Colectivele Consulatului General al României la Bălți și al Biroului Consular la Ungheni depun eforturi constante pentru îmbunătățirea prestării serviciilor consulare.

Din 15 februarie 2022, capacitatea de prelucrare a solicitărilor de depunere a Jurământului de credință față de România a fost extinsă, prin implicarea Biroului Consular la Ungheni.

Astfel, o parte din cererile depuse la Consulatul General al României la Bălți sunt transferate, în ordinea cronologică a depunerii, către Biroul Consular la Ungheni, persoanele interesate fiind notificate prin e-mail despre această modificare.

După validarea cererilor de către angajații Biroului Consular, solicitanții vor primi o nouă notificare și se pot programa individual, pe platforma www.econsulat.ro.

Portalul pentru programare va fi operaționalizat în fiecare zi de vineri, începând cu ora 15,30, iar Dumneavoastră veți putea alege data și ora la care să vă prezentați, în funcție de programul personal, la Biroul Consular cu sediul la adresa din municipiul Ungheni, str. Mihai Eminescu nr. 35, raionul Ungheni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*