Ucraina a completat chestionarul de Aderare la Uniunea Europeană. În luna iune va primi un răspuns

Ihor Zhovkva, șef adjunct al biroului președintelui Volodimir Zelenski, a anunțat că Ucraina a finisat de completat chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. Chestionarul a fost înmânat președintelui ucrainean, Volodimir Zelensky de către Ursula von der Leyen care a efectuat împreună cu Josep Borrell pe 8 aprilie o vizită de susținere politică, financiară a Ucrainei de către statele membre ale Uniunii Europene.

Astăzi, pot spune că documentul a fost completat de partea ucraineană. A declarat Zhovkva.

Ihor Zhovkva a precizat că Ucraina se așteaptă să primească un răspuns pozitiv privind rezultate chestionarului iar Uniunea Europeană să vină cu noi recomandări pe baza răspunsurile primite.

În urma analizei chestionarului se va crea un raport care va arăta la ce etapă este Ucraina în procesul de aderarea la Uniunea Europeană, principalele puncte fiind legislația, justiția, sectorul financiar, instituțiile publice administrative, funcționarii publici, toate aceste trebuie armonizate conform standardelor Europene.

Republica Moldova, Georgia au primit chestionarul de aderare la Uniunea Europeană. Pe data de 11 aprilie, ministrul de Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a primit chestionarul la Luxemburg.

Consiliu European să va întruni în perioada 23-24 iunie pentru a analiza și emite un raport și recomandări pentru fiecare stat în parte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*