Ucraina a interzis 11 partide pro ruse. Cei care colaborează cu Rusia vor fi pedepsiți dur

Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy gestures while speaking to the media during a news conference in Kyiv, Ukraine, Friday, Nov. 26, 2021. (Ukrainian Presidential Press Office via AP)

Consiliu Suprem de Securitatea a Ucrainei a luat o decizie care prevede interzicerea partidelor, politicienilor, structurilor pro ruse sau care au legături cu Rusia, măsurile luate sunt pentru a contracara ostilitățile care ar pune în pericol securitatea teritorială.

Zelensky a atenționat persoanele politice care își pun mai cariera, ambițiile politice mai presus de cât interesul național, integritatea și securitatea națională, teritorială și a poporului, care se prefac că vor binele țării vor fi pedepsiți foarte dur.

Volodymyr Zelensky: Orice activitate a politicienilor care vizează despărțirea sau colaborarea (cu ocupanții ruși) nu va reuși. Dar va primi un răspuns dur. 

Activitatea structurilor politice va fi suspendată pe perioada marțială, decizia se aplică pentru: „Platforma de opoziție – pentru viață”, „Partidul Sharia”, „Al nostru”, „Blocul de opoziție”, „Opoziția de stânga”, „Uniunea Forțelor de Stânga”, „Stat”.

În tot spațiul ocupat de către sovieticii lui Stalin, Rusia și-a creat partide politice și agenți de influență care să-i apere interesele sale expansioniste și de destabilizare a integrității și suveranității naționale și teritoriale. Adesea aceștia sunt activați pentru a manipula opinia publică, a crea probleme de securitatea națională și a bloca activitatea organelor de forță, apărare a fiecărui stat. Republica Moldova nu duce lipsă de aceste elemente, chiar dacă serviciile de specialitate încearcă să le contracareze.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*