Ultima oră! A demisionat Ministrul Economiei. Dumitru Alaiba va fi noul Ministru al Economiei

Astăzi, la orele 15:00, a avut loc ședința Guvernului, condusă de Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița. În cadrul ședinței de astăzi sunt propuse pentru a fi discutate și aprobate 17 hotărâri de Guvern.

La debutul ședinței, Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat despre demisia ministrului Economiei Sergiu Gaibu.

Natalia Gavrilița: ,,Ii mulțumim mult pentru lucrul său, a făcut reforme importante, precum Organizația de Dezvoltare a Antreprenoriatului și programele care au fost pornite și reformate în această organizație. Este vorba și de Fondul de Acordare a Creditelor și despre cum lucrează acest fond, investiții în programe energetice și crearea bazelor pentru fondul Facem, un fond de investiții cu dobânzi mici pentru antreprenori. Bugetul instituției pe durata mandatului acestuia a crescut de aproximativ 3 ori și s-au văzut compensațiile date pentru perioada de iarnă pentru antreprenori în domeniul producerii și limitele la marja comercială pentru produsele social importante, compensațiile pentru Prima Casă. S-a lucrat și la programe în infrastructura calității foarte importante pe termen lung, astfel vom avea și un proiect extern în acest domeniu. Portofoliul economiei va fi preluat de către Dumitru Alaiba, care va continua toate proiectele deja demarate’’.

Dumitru Alaiba a fost deputat PAS în Parlamentul Republicii Moldova la al doilea mandat, Comisia Economie, Buget și Finanțe, din luna Februarie 2019.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*