ULTIMA ORĂ! Am putea achita un preț mai mic pentru gazele naturale

Viceprim-ministru, Andrei Spînu, a publicat un anunț pe pagina sa de facebook. Prețul pentru gazele naturale ar putea să fie mai mic, asta după ce urmează să se negocieze cu Gazprom.

Pe 1 octombrie, peste două zile, ar trebui să fie aplicată noua formulă de calcul al costului gazelor naturale, conform contractului semnat anul trecut cu Gazprom. Asta înseamnă că Republica Moldova ar urma să plătească în jur de 1050 USD pentru o mie m3 de gaz. În prezent, plătim în jur de 1880 USD. Adică vom avea un preț mai bun.

Ne așteptăm ca Gazprom să respecte contractul semnat cu MoldovaGaz. Având în vedere criza gazelor la nivel mondial și faptul că Gazprom nu a confirmat până azi continuitatea livrărilor, Guvernul se pregătește de câteva scenarii pentru a diminua aceste riscuri. Ce facem:

– cumpărăm păcură pentru Termoelectrica;

– creștem stocurile de gaz;

– întreprindem măsuri pentru reducerea consumului;

– Energocom se pregătește pentru a achiziționa gaz de pe piață;

– alte măsuri conform planului de pregătire pentru sezonul de încălzire aprobat de Guvern;

Republica Moldova este o țară mică, însă merită respectul țărilor lumii, oricât de mari sau mici ar fi acestea. Interesul nostru primordial este ca cetățenii moldoveni să trăiască în pace, în siguranță, să aibă venituri bune și stabile. De aceea, este important să rezistăm. De aceea, este important să acționăm ca o țară unită. De aceea, vom continua să avem grijă de cetățenii noștri și de viitorul țării noastre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*