Ultima oră! Vom cumpăra energie electrică cu 73 USD de la MGRES

Astăzi, SA Energocom a semnat contract de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan pentru luna decembrie anul curent. Ministrul infrastructurii, Andrei Spînu, spune că vom analiza și posibilitatea extinderii ecestui contract și pe perioada ianuarie-martie 2023.

Astfel, cantitatea de energie pentru luna decembrie 2022, este de 204 mii de MW, iar împreună cu energia pe care o procurăm din România este suficientă pentru a asigura malul drept cu energie electrică.

Prețul va fi de 73 USD, respectiv se va cere și reducerea tarifului pentru energie electrică. CSE și ANRE urmează să decidă și să ajusteze acest tarif.

MoldovaGaz va livra în schimb 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv și MGRES, din rezervele de gaz pe care le-a acumulat Republica Moldova până acum.

Acest contract, care sperăm să fie durabil, va asigura ambele maluri ale Nistrului cu energie electrică și gaz. Este pentru prima oară când mamul drept al Nistrului nu mai este dependent de gazul livrat de Gazprom.

Totodată, prin semnarea acestui contract, se reduce considerabil riscul deconectărilor masive de la energia electrică a țării noastre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*