Un avocat reținut de CNA, după ce ar fi pretins suma de 30 000 de euro pentru a rezolva un dosar penal

Un avocat a fost reținut astăzi, asta după ce acesta ar fi pretins de la o persoană suma de 30 000 de euro pentru a rezolva un dosar penal de trafic de influență. Bănuitul a fost reținut de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție.

În baza materialelor cauzei date, avocatul ar fi intervenit la magistrații Curții de Apel Bălți cu solicitarea de a casa integral sentința emisă de către Judecătoria Drochia, în cazul clientului său, care a fost condamnat la 9 ani și 10 luni de privațiune de libertate pentru escrocherie.

Astfel, sub controlul Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Anticorupție, către avocat a fost transmisă tranșa de 5 mii de euro, acțiunea a fost documentată de mijloacele specializate în cadrul dosarului penal.

Pentru acumularea de probe suplimentare, astăzi au avut loc percheziții la domiciliul și automobilele bănuitului. Acum, au loc percheziții la biroul avocatului care se află în orașul Edineț.

Procuratura Anticorupție conduce procesul de urmărire penală în cazul dat și va reveni cu detalii.

Informația a fost preluată de pe pagina oficială a Procuraturii Generale a Republicii Moldova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*