Un consilier rus comunist cere demilitarizarea Republicii Moldova și alipirea la Rusia. Acesta a trimis o cerere către Vladimir Putin

Consilierul comunist din Duma orașului Moscova, Serghei Savostyanov atentează la suveranitatea, securitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova, Țărilor Baltice, Polonia și Kazahstan acestea cere lichidarea statului nostru. Comunistul cerea demilitarizarea Republicii Moldova și alipirea la Federația Rusă, odiosul vrea să întemeieze un stat nou tot numit Rusia, prin distrugerea altor state.

Reamintim că Conform Constituției Republica Moldova este un stat (1) Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil, Teritoriul Republicii Moldova este inalienabil. Frontierele ţării sînt consfinţite prin lege organică, respectîndu-se principiile şi normele unanim recunoscute ale dreptului internaţional.

Documentul semnat de odiosul comunist rus Serghei Savostyanov:

Conform cererii dumneavoastră Nr.07-04-2235/22 din 28 februarie 2022, vă informez că la data de 24 februarie, Președintele Federației Ruse V.V. a decis să desfășoare o operațiune militară specială pe teritoriul Ucrainei, al cărei scop este demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, stabilirea garanțiilor de pace în Donbas și asigurarea securității Federației Ruse. Potrivit art. 86, 87 din Constituția Federației Ruse, art. 5, 10 f3 „La apărare>> decizii privind utilizarea forțelor armate ale Federației Ruse (AF) în afara țării ia Președinte și Consiliul Federației. Parlamentele regionale nu sunt împuternicite să ia decizii cu privire la aceste probleme.

La ședințele Dumei orașului Moscova, nu au fost discutate sau luate decizii colective cu privire la recunoașterea LPR și DPR și alte probleme legate de desfășurarea operațiunii speciale. La rândul lor, cred că toate parlamentele regionale ar trebui să ia parte la discuția unor astfel de decizii fatidice pentru întreaga țară. Eu, în calitate de deputat, cetățean și patriot al țării noastre, vă împărtășesc îngrijorarea cu privire la desfășurarea unei operațiuni militare speciale și înțeleg complexitatea situației actuale, totuși, sunt convins că acum este necesar să ne trimitem toate forțele la renașterea țării noastre puternice, unite și multinaționale, să luăm măsuri pentru a proteja apărarea și asigurarea siguranței cetățenilor vorbitori de limbă rusă ai Ucrainei și a cetățenilor Federației Ruse. Locuitorii de pe teritoriul Ucrainei, care au suferit de mulți ani de pe urma politicii anti-ruse.

Demilitarizarea denazificării Ucrainei va asigura o securitate durabilă pentru popoarele Rusiei, Ucrainei și întregii Europe, precum și pentru mai completă proces 2 asigurarea securității Federației Ruse, în zonă denazificarea și demilitarizarea, pe lângă Ucraina. considerând oportun, să includă și Țările Baltice, Polonia, Moldova și Kazahstan. Deputații Dumei Orașului Moscova vor lua măsurile necesare și activitățile legislative corespunzătoare pentru a asigura funcționarea normală a economiei regionale, a sferei sociale și asistența socială direcționată către oameni în perioada operațiunii speciale.

Constituția Republicii Moldova:

Articolul 1. Statul Republica Moldova

(1) Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

(2) Forma de guvernămînt a statului este republica.

(3) Republica Moldova este un stat de drept, democratic, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile lui, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme şi sînt garantate.
Articolul 2. Suveranitatea şi puterea de stat

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului Republicii Moldova, care o exercită în mod direct şi prin organele sale reprezentative, în formele stabilite de Constituţie.

(2) Nici o persoană particulară, nici o parte din popor, nici un grup social, nici un partid politic sau o altă formaţiune obştească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului.

Articolul 3. Teritoriul

(1) Teritoriul Republicii Moldova este inalienabil.

(2) Frontierele ţării sînt consfinţite prin lege organică, respectîndu-se principiile şi normele unanim recunoscute ale dreptului internaţional.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*