Una făcea sex, alta filma. Rectorul ASEM nu este de acord cu exmatricularea elevelor

Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Grigore Belostecinic – solicitat de Jurnal TV pentru a se expune vizavi de cazul care a avut loc, acum o săptămână, în timpul unei lecții online – a dat de înțeles că exmatricularea elevelor instituției de învățământ din subdiviziunea Academiei nu este o decizie tocmai potrivită. Este vorba despre eleva care avea camera pornită când făcea sex, momentul fiind întrerupt de profesoară. Scena erotică a fost filmată de o altă colegă care a făcut imaginile publice, acestea devenind virale. 

Cred că ar fi bine ca profesorii din toată Republica Moldova să facă o mică muncă educativă cu elevii, studenții și copiii care sunt implicați în învățământul online și să le explice cum acest proces să decurgă corect. În rest nu cred că trebuie să se ajungă la exmatriculări din instituții sau alte măsuri grave în raport cu cei care uneori își permit să facă unele abateri de la procesul de desfășurare a învățământului online”, a declarat rectorul Grigore Belostecinic.

Amintim că directoarea instituției de învățământ, Lidia Pleșca, a povestit pentru sursa citată că s-a desfășurat o ședință cu elevii pentru a înțelege ce s-a întâmplat. „Diriginta a sunat-o pe domnișoara, că să înțeleagă despre ce este vorba. Ea își cerea scuze pentru tot ce s-a întâmplat. Noi am fost șocați. La moment uitasem de toate regulamentele. Să recunoaștem că avem toți plăceri, dar atunci când facem parte dintr-un colectiv ar trebuie să ne ordonăm toate plăcerile și dorințele”.

A fost inițiată o anchetă internă, după care convocată ședința Consiliului de Administrație. „Decizia a fost pentru exmatriculare. Am acceptat acest lucru din simplul fapt că și în regulamentele Ministerului Educației se spune că orice ordin poate fi abrogat în momentul în care omul insistă și decide că va putea continua studiile în această instituției. Respectiv, aceasta este situația până la moment”.

Astfel, ambele eleva au fost exmatriculate, inclusiv cea care a filmat scena erotică și a făcut-o publică pe Internet. A fost organizată și o ședință cu elevele exmatriculate, dar și cu părinții. „Problema mamei elevei surprinse în acest video era faptul că colega a îndrăznit să publice aceste imagini, pentru că astfel i-a afectat imaginea. Nu am simțit niciun sentiment de mustrare. Nu am să vă spun ce i-a răspuns într-o discuție mama psihologului. Totuși, aceasta a declarat că o va acționa în judecată pe studenta care a filmat scena. Din toată discuția am înțeles că mama este frustrată de faptul că despre această întâmplare știe toată lumea și cum va continua fata să locuiască în sat”, a declarat Lidia Pleșca.

Sursa realitate.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*