Uniunea Europeană oferă un ajutor, în valoare de 250 milioane de euro R. Moldova, pentru gestionarea crizei energetice

Astăzi, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Aceasta s-a întâlnit cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Cele două au purtat un dialog cu rezultate frumoase, ceea ce este și dovada relațiilor strânse dintre țara noastră și Uniunea Europeană.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru tot efortul pe care îl fac partenerii europeni pentru Republica Moldova.

Astăzi, Ursula von der Leyen, a anunțat că UE ajută R. Moldova cu un pachet de asistență de 250 milioane de euro pentru gestionarea crizei energetice. Acest ajutor va permite Republicii Moldovei să își diversifice sursele de energie și să ofere compensații cetățenilor cu venit mic, care nu își vor putea achita facturile.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu: ,, Am reafirmat astăzi, în discuția cu doamna von der Leyen, angajamentul nostru puternic de a trece la următoarea etapă de integrare europeană – inițierea negocierilor. În acest sens, vom continua să insistăm pe implementarea reformelor cheie, în special cea a justiției, și pe lupta cu grupările corupte care încearcă în continuare să submineze statul și instituțiile sale’’.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*