Uniunea Europeană se pregătește să înghețe activele lui Putin și Lavrov

UE se pregătește să înghețe activele lui Putin și Lavrov

UE se pregătește să înghețe activele lui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe Serghei Lavrov în temeiul pachetului de sancțiuni care urmează să fie aprobat vineri, potrivit a trei persoane familiare cu chestiunea.

Miniștrii de externe plănuiesc să aprobe pachetul de sancțiuni în această după-amiază, împreună cu o serie de măsuri împotriva băncilor și industriei ruse, au spus oamenii.

Putin și Lavrov nu vor fi, totuși, supuși unei interdicții de călătorie în temeiul măsurilor, subliniind dorința UE de a menține deschise posibilitățile diplomatice simbolice.

Chestiunea a fost discutată de lideri joi seara, un număr mare dintre ei vorbind în favoarea ideii.

Astăzi UE a adoptat un pachet care include sancțiuni financiare care reduc accesul Rusiei la cele mai importante piețe de capital. În prezent, vizam 70% din piața bancară rusă, dar și companii cheie de stat, inclusiv domeniul apărării. Aceste sancțiuni vor crește costurile de împrumut ale Rusiei, vor crește inflația și vor eroda treptat baza industrială a Rusiei. De asemenea, vizăm elita rusă prin reducerea depozitelor acestora, astfel încât să nu-și mai ascundă banii în paradisuri sigure din Europa.

Al doilea pilon principal vizează sectorul energetic, un domeniu economic cheie, de care beneficiază în special statul rus. Interdicția noastră de export va afecta petrolul, făcând imposibilă pentru Rusia să își modernizeze rafinăriile de petrol, ceea ce a oferit Rusiei venituri din export de 24 de miliarde EUR în 2019.

Al treilea subiect este că interzicem vânzarea tuturor aeronavelor, pieselor de schimb și echipamentelor către companiile aeriene ruse. Acest lucru va degrada sectorul cheie al economiei Rusiei și conectivitatea țării. Trei sferturi din flota aeriană comercială actuală a Rusiei au fost construite în Uniunea Europeană, SUA și Canada. Și, prin urmare, depind masiv de asta.

Al patrulea punct este că limităm accesul Rusiei la tehnologia crucială. Vom atinge accesul Rusiei la tehnologii importante de care are nevoie pentru a construi un viitor prosper – cum ar fi semiconductori sau tehnologii de ultimă oră.

Și în sfârșit, pe vize. Diplomații și grupurile înrudite, precum și oamenii de afaceri nu vor mai avea acces privilegiat la Uniunea Europeană.

Ca întotdeauna, aceste măsuri sunt strâns coordonate cu partenerii și aliații noștri. Acestea sunt, desigur, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit, Canada și Norvegia, dar acum li se alătură și Coreea de Sud, Japonia sau, de exemplu, Australia. Unitatea noastră este puterea noastră. Kremlinul știe asta. Și a încercat tot posibilul să ne despartă, dar a eșuat total. S-a realizat exact invers. Suntem mai uniți ca niciodată și suntem hotărâți

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*