Ursula von der Leyen și Josep Borrell au plecat la Kiev să se întânească cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski

Ursula von der Leyen, Josep Borrell și Eduard Heger, Prim-ministru al Republicii Slovace în semn de solidaritate au plecat astăzi cu trenul într-o vizită de lucru la Kiev unde se vor cu președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, unde vor discuta despre situația războiului declanșat de Federația Rusă.

Eduard Heger: Spre Ucraina cu Ursula von der Leyen. Suntem gata să discutăm propunerile noastre de a ajuta Ucraina pentru a ajuta la obținerea perspectivei UE prin crearea unei ReformTeam (echipe refomtoare). Pentru a oferi opțiuni pentru transportul de cereale, inclusiv grâu și pentru a crește utilizarea HumanitarianHub.

Aceasta este prima vizită a demnitarilor occidentali după publicarea imaginilor cu genocidul de la Bucia, o suburbie a Kievului, care a pus întreagă Europă să aplice sancțiuni dure Kremlinului și să trimită ajutoare umanitare Ucrainei.

Anterior Kievul a fost vizitat de președinții Poloniei, Sloveniei şi Cehiei pe cale terestră, folosind trenul ca mijloc de transport, câteva săptămâni mai târziu Cehia a trimis tancuri T-72 si vehicule BVP-1.

Ursula von der Leyen și Josep Borrell au început călătoria spre Kiev din orașul Przemysl situat la 13 km de la granița cu Ucraina

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*