Veste bună pentru moldoveni: R. Moldova semnează Acordul de participare la Programul UE privind Piața Unică la Bruxelles. Produsele moldovenești vor putea fi vândute în Europa

Veste bună pentru moldoveni: R. Moldova semnează Acordul de participare la Programul UE privind Piața Unică la Bruxelles. Produsele moldovenești vor putea fi vândute în Europa

Bruxelles, 8 septembrie 2023 – Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi semnarea Acordului de participare a Moldovei la Programul Uniunii Europene privind Piața Unică. Evenimentul a avut loc la Bruxelles și marchează un moment crucial în eforturile de integrare graduală a Moldovei în Piața Unică a UE.

Acordul semnat deschide noi oportunități pentru Republica Moldova în ceea ce privește pregătirea sectorului privat și a instituțiilor statului pentru regulile și standardele europene. Mai mult, acest program va facilita accesul mai ușor al produselor și serviciilor moldovenești pe piețele europene, consolidând astfel relațiile comerciale dintre Moldova și statele membre ale Uniunii Europene.

Președinta Maia Sandu a subliniat importanța acestui pas, declarând că „semnarea acestui acord reprezintă un angajament ferm pentru modernizarea și alinierea Republicii Moldova la normele europene. Acesta va contribui la dezvoltarea unei economii competitive și puternice, ceea ce înseamnă locuri de muncă bine plătite acasă și standarde de viață mai înalte pentru cetățeni.”

Programul Uniunii Europene privind Piața Unică va încuraja, de asemenea, crearea de start-up-uri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii competitive și sustenabile în Moldova. Aceasta va stimula antreprenoriatul și inovarea în țară, oferind acces la experiența și bunele practici ale statelor membre ale UE.

Această evoluție reprezintă un pas semnificativ pentru consolidarea legăturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare și modernizare a țării. Semnarea Acordului de participare la Programul UE privind Piața Unică marchează o zi importantă în călătoria Moldovei spre integrarea europeană și creșterea prosperității pentru cetățeni.

Președinta Maia Sandu subliniază importanța acestui pas pentru modernizarea și alinierea la normele europene.

Partajează acest conținut:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *