VIDEO! 60 de pompieri și 15 autospeciale au intervenit la stingerea unui avion cu 35 de pasageri. Scopul exercițiului este de a testa capacitățile de intervenție


Astăzi la data de 13 mai 2021, IGSU în comun cu reprezentanții Serviciului de securitate a zborurilor al companiei Avia Invest au desfășurat un exercițiu de amploare la Aeroportul Internațional Chișinău din capitală, cu tematica “Semnalul Roșu”. La aplicații au participat forțele IGSU a garnizoanei municipiului Chișinău în număr de 60 de salvatori și pompieri cu 15 autospeciale de intervenție, dar și reprezentanții echipei manageriale a Aeroportului Internațional Chișinău.

Scopul exercițiului este de a testa capacitățile de intervenție, comunicare și reacționare a echipelor responsabile de gestionarea situațiilor de risc de pe teritoriul companiei, dar și conlucrarea acestora cu forțele IGSU în caz de producere a situațiilor de risc. Potrivit scenariului o situație excepțională a avut loc în timp ce o aeronavă cu 35 de pasageri la bord a fost alimentată la sol cu combustibil, iar în timpul procesului a avut loc o scurgere de combustibil care a luat foc pe teritoriul aeroportului.

La fața locului primii au intervenit echipele specializate de salvare deblocare a Aeroportului Internațional Chișinău, ca ulterior pentru stingerea arderii să fie mobilizați conform numărului sporit de intervenție salvatorii și pompierii din întreaga garnizoană a municipiului Chișinău.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*