×

VIDEO! Alexandr Kalinin este anchetat pentru promovarea Războiului și violență. Kalinin a amenințat-o pe Maia Sandu, cerându-i să se gândească

VIDEO! Alexandr Kalinin este anchetat pentru promovarea Războiului și violență. Kalinin a amenințat-o pe Maia Sandu, cerându-i să se gândească

Alexandr Kalinin, liderul Partidului Regiunilor din Moldova, promovează și susține invazia Rusiei în Ucraina este investigat de către procurori pentru propaganda războiului și instigare la violență. Kalinin s-a filmat într-un clip video cum scria pe o rachetă ”Pentru Moldova” în timp ce o amenința pe Maia Sandu.

(Maia) Sandu, mai gândește-te!

Aici scrie ”Pentru Moldova”. Vreau să mă adresez (Maiei) Sandu, ca ea să se gândească de 20 de ori înainte ca să se implice țara noastră într-un conflict armat cu Federația Rusă.” A declarat Kalinin în clipul video.

De la începutul războiului, Kalinin a sprijinit trupele ruse și organizațiile militare care au invadat Ucraina. El spune că livrează pe front produse alimentare, echipamente, autovehicule și alte lucruri necesare militarilor ruși. Kalinin afirmă, fără a prezenta probe că Republica Moldova ar intenționa să se implice într-un război împotriva Rusiei.

”Moldova se află deja în ultima fază de pregătiri pentru a intra într-un conflict armat împotriva Federației Ruse.

Într-un al clip video, Kalinin se află într-o sală de festivități, unde la microfon declară falsuri cu scopul de a manipula, declarând că Maia Sandu a cerut introducerea trupelor NATO și a României în R. Moldova.

”Deja s-au semnat adresările președintei Sandu către conducerea NATO și președintele României, cu rugămintea de a introduce trupele române pe teritoriul Republicii Moldova…” A declarat Kalinin.

Kalinin îi îndeamnă pe locuitorii din regiunea separatistă Transnistria (teritoriu ocupat de Federația Rusă) și Găgăuzia să se pregătească de un conflict armat.

Vreau să mă adresez conducerii Transnistriei: vă rog să fiți atenți și să fiți pregătiți pentru orice schimbări de natură politică, economică sau militară. Locuitorii regiunii Găgăuzia, la fel, trebuie să fiți pregătiți…” A mai declar Kalinin în timp ce se află pe front.

Pentru aceste acțiuni, Kalinin riscă să fie condamnat la închisoare. Procurorii spun că-l investighează pentru propaganda războiului și instigare la violență.

Sursa: Europa Liberă

Partajează acest conținut:

Publică comentariul