VIDEO! Critică electorală! Ion Chicu: Maia Sandu nu are echipă, conținut. Nu este președintele R. Moldova așa cum ne-am dorit

Cu doamna Sandu mă cunosc de la 17 ani, noi am învățat la aceeași facultate, în grupe paralele. Pe parcursul anului 2005, 2009, dar și mai târziu am comunicat destul de mult cu ea, chiar și am activat împreună.
Sau schimbat foarte mult după ce doamna (Maia SANDU) a fost membră a echipei PLDM și a făcut niște lucruri care în înțelesul meu depășesc niște limite morale, dar asta rămâne pe conștiința fiecărui dinte noi.

Nu avem nici o comunicare acum, ultima comunicare a fost pe 24 decembrie, imediat după investirea doamnei. Atunci a fost foarte clar că dumneaei nu are de gând să respecte constituția, deci încearcă să o fenteze. Mă refer la acele adresări la Curtea Constituțională, da se poate autodizolva parlamentul, parcă nu era clar că nu se poate autodizolva.

Nu am mai comunicat, de și cred că ultima comunicare a fost probabil în aceeași zi. Eu i-am promis că după ședință revin și discut cu colegii care doresc să rămână, să asigure interimatul… după ce am discutat cu colegii i-am scris cine rămâne și cine nu și asta a fost ultima comunicare.

Pe data de 30 decembrie i-am scris un mesaj, vroiam să o informez despre situația bugetară, câți bani am lăsat în conturi ca să nu speculeze cum le place. Dumneaei nu mi-a comunicat, am solicitat o convorbire telefonică, nu mi-a răspuns. Avia informația că banii în cont ajung, slavă Domnului și cred că mai mult nu ia trebuit de la mine, succes îi doresc cum i-am dorit tot timpul.

În mod normal un președinte când ia această funcție în stat trebuie să înceteze să mai fie conducătorul unui partid formal sau informal, eu nu am văzut că dumneaei a încetat să mai fie conducătorul unui partid.
Dumneaei continuă să fie liderul unui partid, deci nu reprezintă întreaga națiune chiar dacă a obținut la scrutinul din noiembrie aproape 58 %. Asta nu înseamnă că ai dreptul moral și constituțional să ignori cealaltă (parte a națiunii).


Cu atât mai mult că din acei 58 % nici de pe departe nu sunt toți susținători a doamnei Maiei Sandu. Deci o bună parte din acei care au votat pe dumneaei, fie au votat cu alt candidat în primul tur, fie unii au votat ca protest, poate nu le plăcea contra candidatul. Dar nici de cum nu trebuie să ne facem iluzia că doamna Sandu are susținerea a 58% din populație.
Trebuie să fim realiști, în afară de lozinci frumoase acolo nu este nici conținut, nici echipă, se vede. Dar dumneaei nu este încă președintele Republicii Moldova așa cum ne dorim noi și cum a promis. Dumneaei este încă președintele unei formațiuni politice, eu sper foarte mult măcar după alegerile parlamentare anticipate, va conștientiza ce rol istoric ia atribuit națiunea noastră și ce trebuia să facă.

Dacă va continua să fie doar președintele domnului Alaiba și care mai are din echipa sa, atunci va eșua. Din păcate noi vom avea o decepție foarte, foarte profundă. Sper foarte mult că armata de consilieri pe care o are, consultanți mai bine spus, o să-i aducă mesajul la conștiința dumneaei să înțeleagă: Dacă vrei să construiești în Republica Moldova și să schimbi lucrurile, trebuie să unești oamenii, dacă îi scindezi vom fi în continuare pe baricade.

Ion Chicu alături de Viorica Dumbrăveanu au creat Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM).

Scrie un comentariu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*