VIDEO! În Moldova este SARE. 1 mie de tone au fost importate în ultimele două luni. NU vă panicați

În ultimele trei zile moldovenii sau panicat și au cumpărat toată sarea alimentară de pe rafturile magazinelor. Astfel comercianții nu au evitat ocazia de a se îmbogăți pe seama fricii și au scumpit sarea de la 5 la 20 de lei. Într-un clip postat pe internet, în orașul Bălți sunt descărcați zeci de saci cu sare alimentară.
Ministerul Economiei informează că în depozitele Moldovei sunt circa o mie de tone de sare iodată și neiodată care a fost importată din Ucraina, România, Polonia, Bulgaria, Italia.

În legătură cu îngrijorările populației privind aprovizionarea cu sare, Ministerul Economiei confirmă că Republica Moldova dispune de suficiente stocuri de sare. Atât în luna ianuarie, cât și în februarie s-a importat peste o mie de tone de sare alimentară (iodată și neiodată). Importatorii de sare au confirmat că nu există nicio problemă de asigurare a cererii interne a Moldovei cu acest produs.

Deși, sarea este importată, în mare parte din Ucraina, produsul este adus în țară și de pe alte piețe, printre care Bulgaria, România, Polonia și Italia. Respectiv, comercianții vor suplini stocurile de pe alte piețe. Panica artificială și adaptarea mai lentă la schimbările în cererea unor lanțuri de aprovizionare, provoacă unele distorsiuni temporare în aprovizionarea pe raft. 

În acest context, Ministerul Economiei reiterează mesajul că nu există motive de panică în acest sens și nu există riscul ca anumite categorii de produse să dispară din comerț.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*