VIDEO! Klaus Iohanis: Reafirm aici la Chișinău sprijinul deplin al României pentru soluționarea politică a problemei Transnistrene cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute internațional

Astăzi la Chișinău este în vizită de lucru președintele României, Klaus Iohanis care să întâlnit cu președinta Maia Sandu, cei doi șefi de stat au discutat despre situația războiului și crizei refugiaților din Ucraina. Șefa statului a mulțumit pentru donațiile 17 tone de produse alimentare, produse de igienă, paturi, jucării pentru refugiații din țara vecină, tot astăzi a venit și al doilea lot de 55 de tone.
Guvernului de la București va acorda un Republicii Moldova 155 de tone de motorină, 150 de tone de benzină pentru a gestiona transportul refugiaților, 5000 de tone de păcură pentru a sprijini securitatea energetică a Moldovei.
Klaus Iohanis a declarat că va susține Chișinăul în procesul de integrare și aderare la Uniunea Europeană.

Klaus Iohanis: Situația tragică din Ucraina nu trebuie să ne facă să uităm că pe teritoriul Republicii Moldova există în că un conflict prelungit. Reafirm aici la Chișinău sprijinul deplin al României pentru soluționarea politică a problemei transnistrene cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute internațional fără afectarea parcursului european.

Președintele Iohanis a declarat că România va construi câte HUB-uri vor fi necesare pentru a asigura Chișinăul cu gaze naturale, nu se vor opri la unu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*