Video! Lilian Carp. PAS le dă-n BOALFE examinatorilor Auto, pentru permis de conducere. Se va elimina obligativitatea de a susține examenul

Astfel, chiar pe pagina Agenției Servicii Publice (ASP) se găseau intermediari care își propuneau serviciile pentru programare. Acest lucru era posibil pentru că nu se solicita mai multe date prin care persoana era programată. Un cetățean putea să facă 100 de programări, ocupând toate locurile și le vindea. 400 de lei doar pentru programare”, a declarat Președintele Comisiei, Lilian Carp.

Dacă este un loc la Ialoveni, poate merge la Ialoveni, chiar dacă a învățat la Bălți, a precizat Lilian Carp.

Prin urmare, Comisia a venit cu anumite concluzii:

  • Să fie eliminat principiul teritorial de susținere a examenului;
  • Să fie solicitate mai multe date din partea celor care se înscriu la susținerea examenelor;
  • Să se ia în calcul de către ASP deschiderea mai multor centre de examinare în viitorul apropiat;
  • Pentru evitarea corupției din partea instructorilor, să fie dotate mașinile cu cameră de filmat și crearea unui centru de monitorizare a procesului de examinare

Potrivit Directorului ASP, Mircea Eșanu, rata de promovare a examenelor este mică, iar rândul crește pe motiv că persoana vine a doua, a treia, a patra și a zecea orară. Este o creștere artificială a rândurilor.

Potrivit lui, din informațiile vehiculate de persoanele trecute prin calvarul sistemului, sumele pretinse variază între 700 și 1200 de euro, cel puțin în ultima jumătate de an.  „Faceți o simplă înmulțire. Doar pe Chișinău, zilnic în proces de evaluare sunt în jur de două sute de persoane, pe săptămână sunt în jur de 600, pentru că sunt etapizate: teorie, oraș. Dar sumele care erau obținute și interesul major pentru această mită era mare”, a spus directorul ASP, precizând că astăzi se duce un război pentru „a închide o supapă” care se ridică la 100-300 de mii de euro pe lună.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*