VIDEO/ „M-a apucat de gât, m-a ridicat, m-a apucat de cap și de păr”. Violența asupra copiilor în grădinițe – un fenomen ascuns și subraportat

Daniel (prenume modificat) are șase ani, frecventează grădinița nr. 108 din sectorul Râșcani al capitalei. Într-o seară, întorcându-se acasă, Daniel i-a spus mamei că nu-i mai place ora de muzică și că nu mai vrea să frecventeze activitățile muzicale din cadrul grădiniței. Conducătoarea muzicală a instituției l-ar fi strâns de gât, ridicat, după care l-ar fi apucat și de cap, și de păr…, i-a mărturisit acesta mamei. Un reportaj realizat de zdg.md

Violența în instituțiile de învățământ preșcolar e un fenomen care nu ajunge însă în statisticile Ministerului Educației și nu poate fi demonstrat fără probe.

În drum spre casă, Daniel i-a spus mamei despre felul cum a fost bruscat la grădiniță. Mama, încercând să afle ce s-a întâmplat în realitate, i-a propus lui Daniel să reconstituie cele întâmplate la ora de muzică printr-un joc de rol: mama devenind copilul, iar copilului revenindu-i rolul de conducător muzical.

„Administrația grădiniței neagă cele întâmplate”

„Voiam să-i spun colegului meu Matei să fie liniștit și să o asculte pe dna Svetlana (conducătoarea muzicală), dar ea s-a apropiat de mine și mi-a făcut asta”, explica Daniel imitând cele întâmplate cu el. Martor la cele petrecute cu Daniel ar fi fost educatoarea sa, Natalia Vîjîilă, dar educatoarea nu ar fi intervenit nici chiar atunci când băiatul a început să plângă, lăsând ca incidentul să treacă de la sine. Mama, speriată, și-a anunțat soțul. Cele relatate de băiat au speriat-o. Citește continuarea aici.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*